EL 3 D´OCTUBRE CARME TEATRE ESTRENA BARRACÓ 62 DE J.A. GIL ALBORS, DINS DELS ACTES DE CONMEMORACIÓ DEL 25 ANIVERSARI DE LA SALA.



El dia 3 d’octubre, entre els actes de celebració del seu 25 aniversari, la Sala Carme Teatred estrenara l’obra BARRACÓ 62 de Joan Alfons Gil Albors, escrita en 1963 i Premi Joan Senent de Teatre el mateix any.

Nascut a Alcoi en el 1927, Gil Albors és autor de reconegut prestigi a nivell nacional. La seua extensa producció dramàtica, tant castellana com en valencià, ha sigut premiada diverses vegades i representada en teatres de tot el país. Amb Barracó 62, va ser pioner en la recuperació del valencià per a la nostra escena després de la postguerra.

L’obra s'allunya del contingut localista per a situar-se en una esfera més universal que l'emparenta amb l'existencialisme. A partir de l’interrogació sobre el sentit de la llibertat, s’insereix l’home en un univers advers, un camp de concentració, on uns personatges arquetipics, que funcionen com a experiment de la condició humana, no tenen escapatoria.

Barracó 62 s'inclou dins del projecte AMB EL TEXT PER DAMUNT, amb el que CARME TEATRE s’esforça en donar a conèixer la trajectòria del teatre en la nostra llengua durant els segles XX i XXI, a través d'autors i textos representatius de cada època literària. Es tracta de recuperar, per a la nostra escena, autors fonamentals de la nostra dramatúrgia, també obres oblidades o que ja no es representen al nostres escenaris, per a donar una visió de l’evolució de la nostra literatura dramàtica en estos dos segles.

 L’ESTRENA, amb la presència de l'autor, J. A. Gil Albors, al qual se li farà un homenatge després de la funció, tindrà lloc a la sala Carme Teatre el proper 3 d’OCTUBRE a les 20h30.

 L’obra es mantindrà en cartell fins al 13 d'octubre amb el mateix horari.

FITXA ARTÍSTICA Direcció i Espai escènic AURELI DELGADO Actors JAIME LINARES . BERNA LLOBELL . ÀNGEL FÍGOLS . JUANSA LLORET . DANIEL GONZÁLEZ ROBERT ROIG . ISABEL MARTÍ . PAULA MIRALLES . LAURA VALERO BORJA LÓPEZ COLLADO . YARIMA OSUNA . ABU CAMARA Producció executiva RAÚL LAGO . Ajudant Direcció MARINA DÍAZ Il.luminació FLORIN BADILICI . Espai sonor JOAN MEI Caracterització QUICA BELDA . Vestuari CARME TEATRE Video NACHO CARRASCOSA . Fotografia JOSEP ESCUIN Disseny gràfic coRTarcabezas . Premsa SUSANA ALFONSO

Comentarios

Entradas populares de este blog

BAJO LA LUZ DEL ECLIPSE, una novela conmovedora de Mercedes de Vega sobre dos jóvenes unidos por el dolor y la esperanza

EL BARRACÓN DE LAS MUJERES, una novela de Fermina Cañaveras que saca a la luz la historia de las mujeres españolas obligadas a prostituirse en los campos de concentración nazis

Tras la Trilogía de Illumbe, vuelve Mikel Santiago con EL HIJO OLVIDADO, un caso turbio que esconde una trama de corrupción; un policía dispuesto a saltarse los límites con tal de resolverlo.